Beste leerlingen,
Geachte ouder(s),

Eerst en vooral hoop ik dat iedereen het goed maakt en dat dit zo mag blijven.
 
Jullie hebben sinds het begin van de coronatijden (met ingang van zaterdag 14 maart 2020) op diverse manieren verder les gekregen: via skype, Teams, webcam, zoom, WhatsApp, scannen van partituren en doorsturen etc. Er gaat natuurlijk niets boven het persoonlijke en directe contact, maar in deze  tijden zit er helaas niets anders op.
 
Algemene richtlijnen einde schooljaar 2019-2020.
 
De inrichtende macht of het schoolbestuur heeft me laten weten dat enkel en alleen de afstandslessen verder dienen door te gaan tot en met 30 juni 2020. Dit wil zeggen dat huidig schooljaar, de lessen niet meer mogen doorgaan in de vestigingsplaatsen te Sint-Lambrechts-Woluwe en Ukkel. Alle schoolevenementen en prijsuitreikingen tot en met 30 juni 2020 worden eveneens geschrapt.
 

 
Verhuis 1 september 2020
De inrichtende macht of het schoolbestuur heeft me eveneens laten weten, dat onze academie voor wat betreft alle vestigingsplaatsen te Sint-Lambrechts-Woluwe, tijdens de zomervakantie zal verhuizen naar de Georges Désirschool, gelegen in de Georges Désirsteeg 5 te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe. Met ingang van 1 september 2020 zal onze academie voor wat betreft Sint-Lambrechts-Woluwe, gehuisvest zijn op 1 adres en houden alle andere vestigingsplaatsen voor wat betreft Sint-Lambrechts-Woluwe, op te bestaan.

Eindproeven
Een belangrijk gegeven in functie van het einde van huidig schooljaar is, dat de eindproeven niet doorgaan. In de plaats daarvan, worden jullie permanent geëvalueerd en dit voor alle graden en alle jaren, behalve voor de eerste graad met name de 1.1 en 1.2.  Iedereen in de 1.1 en 1.2, ontvangt wel een eindejaarsevaluatie (rapport) Aangaande  4.3 en de specialisatiegraad worden de eindproeven van huidig schooljaar uitgesteld naar einde september begin oktober 2020. Alle 4.3 leerlingen en leerlingen specialisatie dienen wel een videofilm op te nemen van het volledige programma aangaande de eindejaarsevaluatie en deze door te sturen naar de leerkracht instrument ten laatste eind juni 2020. Aangaande 2.3 volwassenen, 2.4 jongeren  en 3.3 zijn er huidig schooljaar dus geen eindproeven, maar wel permanente evaluaties.

Eindejaarsevaluaties (rapporten)
Alle eindejaarsevaluaties (rapporten) en dus ook deze van de 1ste graad met name de 1.1 en 1.2, zullen via mail door de leerkracht naar jullie verstuurd worden. Het komt er op neer dat iedereen permanent wordt geëvalueerd, vanaf de tweede graad tot en met 4.2 en 4.3 volwassenen die geen openbaar examen afleggen. De leerbewijzen van  2.3 volwassenen, 2.4 jongeren, 3.3, 4.3 en specialisatie worden begin volgend schooljaar 2020-2021 uitgedeeld.

(Her)inschrijvingen
Omstreeks 15 mei 2020 ontvangen jullie een mail aangaande de (her)inschrijvingen die starten vanaf maandag 1 juni 2020. Eveneens zullen al de hierboven vermelde items op onze website worden geplaatst: www.muziekenwoord.be

Ik hoop dat iedereen gezond blijft en wens jullie verder het allerbeste toe.
Met vriendelijke groeten,

Rudy Croon
directeur