Vanaf maandag 16 november starten de academies op in code rood

Geachte ouder(s),
Beste leerling,

 

Vanaf maandag 16 november starten de academies op in code rood. Dat betekent het volgende:

– De lessen voor leerlingen jonger dan 12 jaar blijven behouden zoals voorzien. Enige uitzondering zijn de zanglessen (ook in de groepslessen MCV): het dragen van een mondmasker is verplicht. We vragen daarom dat ook de leerlingen jonger dan 12 jaar uit de klassen 2.1, 2.2, 2.3 en 2.4 een mondmasker meebrengen naar de lessen MCV zodat er kan gezongen worden met mondmasker.

– Voor leerlingen vanaf 12 jaar en ouder wordt afstandsonderwijs georganiseerd. Enkel één-op-één lessen (leerling en leerkracht) blijven voor iedereen doorgaan in de academie.

 Wat betekent dit concreet voor de instrumentlessen?

De lessen voor leerlingen jonger dan 12 jaar blijven behouden zoals voorzien. 

Voor leerlingen vanaf 12 jaar en ouder blijven lessen één-op-één doorgaan, d.w.z. er is één leerling samen met de leerkracht aanwezig tijdens de les.

 

– Wat betekent dit concreet voor de groepsvakken? 

De lessen voor leerlingen jonger dan 12 jaar blijven behouden zoals voorzien; het dragen van een mondmasker tijdens het zingen is verplicht.

Voor leerlingen vanaf 12 jaar en ouder wordt er afstandsonderwijs (online) georganiseerd.

 

– Wat betekent dit concreet voor het groepsmusiceren?

De lessen voor leerlingen jonger dan 12 jaar blijven behouden zoals voorzien: het dragen van een mondmasker (tijdens het zingen) is verplicht.

Voor leerlingen vanaf 12 jaar en ouder wordt er in samenspraak met de leerkracht gekozen voor afstandsonderwijs (online) bij grote groepen of één-op-één les als de groep opgesplitst kan worden.

 

Je ontvangt instructies van je vakleerkracht als de lessen op een andere manier ingevuld zullen worden.

 

Vanaf maandag 16 november is er een toezichtster aanwezig in de Georges Désirschool die de kinderen (van 6 en 7 jaar) naar de klassen zal begeleiden voor de individuele vakken. Voor de groepsvakken zullen de leerkrachten zelf de leerlingen vergezellen van en naar de klassen.

Er worden geen ouders meer toegelaten in de academie omwille van corona/covid-19.

 

De avondklok (vanaf 22.00 u) in Brussel blijft behouden. Dit betekent dat de lessen vanuit de academie kunnen doorgaan tot en met 21.00 u. Na 21.00 u is enkel afstandsonderwijs mogelijk.