MAANDBRIEF JANUARI

 

Het was me wat, dat oude jaar

veel kommer en kwel en coronagevaar

maar toch deden we dapper door

met musiceren en spelen

lessen woord en koor

en nu… staat er een nieuw jaar te wachten

laat ons er samen terug voor gaan

komaan we bundelen onze krachten

dus geef niet op, ga door, je moet

want weet je

uiteindelijk komt alles weer goed!

Gelukkig nieuwjaar!

 
 
 
 

Geachte ouder(s),
Beste leerling,

Eerst en vooral mijn beste wensen voor een gezond, gelukkig en succesvol 2021!

 

Verplichte quarantaine na verblijf in rode zone

Het Overlegcomité van woensdag 30 december besliste om de reisregels aan te scherpen.

De reisregels zijn aangescherpt om te vermijden dat reizigers besmettingen invoeren en om de mogelijke verspreiding van nieuwe varianten van het virus tegen te gaan. Hoe beter de regels worden opgevolgd, hoe beter voor de samenleving in het algemeen en dus ook voor de scholen

Wat met leerlingen die terugkeren?  

Reizen naar het buitenland is afgeraden. Reizigers die terugkeren uit een rode zone worden beschouwd als een hoogrisicocontact. Ze moeten zich onmiddellijk na hun terugkeer uit een rode zone laten testen.

Iedereen die op reis is geweest naar een rode zone is verplicht om het Passagier Lokalisatie Formulier of Passenger Locator Form PLF in te vullen en wordt op dag 1 en dag 7 na terugkomst getest. 7 dagen na hun aankomst moeten ze een tweede test ondergaan. In afwachting van een negatief testresultaat van de tweede test gaan ze in quarantaine. Pas na een negatief resultaat van de tweede test stopt de quarantaine. Meer info: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/12/30/coronaregels-voor-reizigers-aangescherpt-verplichte-quarantaine/

Tijdens deze verplichte quarantaineperiode dienen leerlingen thuis te blijven.

Voor leerlingen in quarantaine die niet ziek zijn wordt er afstandsonderwijs voorzien.

 
 

Flashback:

Voices of Christmas - Zou het kunnen dat je één van onze leerlingen hebt gehoord op de bus of metro? Dat kan! Leerlingen Linh Luu, Junesse Raes, Martí Casanova Betbese en Louise Dubois uit de klas van Heleen Goeminne hebben kerstliedjes ingezongen die tijdens de kerstperiode hebben weerklonken in de bus en metro. De MIVB wilde zo ter gelegenheid van de eindejaarsperiode de wensen van Brusselaars voor hun naaste overbrengen.

Kerstconcert Ukkel 18/12/2020

Productie/videomontage – Marc Sperber Leraars: Aafke Bruining – Woord Dominique Peynsaert – Cello, MCV Efi Bakoura – Piano Heleen Goeminne – Kinderkoor Hiu-Man Chan- Piano Jonathan Taylor – Slagwerk Sandrine Vanden Bussche – Piano Wouter Valvekens – Piano Frederik Lebeer – Piano

 
 
 
 

Kerstconcert Sint-Lambrechts-Woluwe 17/12/2020

Productie/videomontage – Marc Sperber Leraars: Aafke Bruining Caroline Peeters Efi Bakoura Els Alaerts Heidi Kestemont Jonathan Taylor Pana Giannaka Frederik Lebeer