Geachte ouder(s), 
Beste leerlingen,   

Januari was dit schooljaar een drukke maand waarin de eerste evaluatie (instrument en woord) plaatsvond. Aangezien het niet mogelijk was om evaluatieconcerten te organiseren door covid-19, werden de evaluaties door de leerkrachten individueel afgenomen. Voor de kerstvakantie hebben alle initiatieleerlingen en MCV-leerlingen een rapportje mee naar huis gekregen. Voor de krokusvakantie zullen ook alle andere leerlingen (instrument en woord) een rapport mee naar huis kunnen nemen.  

In de maand februari kan je terug genieten van 2 online concerten via onze websiteyoutube of facebook pagina: 

  • Dinsdag 9 februari 2021: Dag van de Academies in Sint-Lambrechts-Woluwe 

  • Donderdag 11 februari 2021: Dag van de Academies in Ukkel 

De krokusvakantie start vanaf maandag 15 februari 2021 en duurt tot en met zondag 21 februari 2021. 

NIEUWS

Radio KLARA viert zijn20 jaar bestaan en Klara zet twintig veelbelovende muzikanten in de kijker. Wij zijn trots dat onze twee leerkrachten Tim Mulleman (piano, compositie) en Wouter Valvekens (piano) hierbij gekozen werden.

Will je deelnemen aan Fête de la Musique? Schrijf jezelf snel in voor de Talentenjacht Tremplin 2021. De deadline is verlengd tot 15/2/2021.

Ontdek de academie nu op Instagram

UPDATE CORONAMAATREGELEN

In het deeltijds kunstonderwijs (dko) komen kinderen uit verschillende scholen samen buiten de normale periode van het ‘dagonderwijs’. Anderzijds bestaan er al langer strenge protocollen in het dko die nauwgezet worden toegepast. Het dko kan je ook niet zomaar beschouwen als een “gewone hobby”: het leidt tot een diploma en in sommige gevallen ook tot hoger onderwijs.  
Daarom heeft minister Weyts samen met het brede onderwijsveld beslist om de maatregelen die nu gelden voor het dko te behouden.   
De enige wijziging is dat bij de -12-jarigen de groep beperkt wordt tot maximaal 10 leerlingen. Voor de leerlingen muziekinitiatie en domeinoverschrijdende initiatie en de leerlingen van de 2e graad MCV zal er -indien nodig- overgeschakeld worden op afstandsonderwijs. De leerkrachten zullen jullie hierover op de hoogte brengen. Als je geen bericht krijgt, wil dat zeggen dat er geen wijzigingen plaatsvinden en de lessen gewoon doorgaan. Vermijd de combinatie van het bestaande dko-onderwijsaanbod met hobby’s buiten het dko.

 
 

FLASHBACK

 
 

Kerstconcert Ukkel 18/12/2020

Productie/videomontage – Marc Sperber Leraars: Aafke Bruining – Woord Dominique Peynsaert – Cello, MCV Efi Bakoura – Piano Heleen Goeminne – Kinderkoor Hiu-Man Chan- Piano Jonathan Taylor – Slagwerk Sandrine Vanden Bussche – Piano Wouter Valvekens – Piano Frederik Lebeer – Piano

 
 
 
 

Kerstconcert Sint-Lambrechts-Woluwe 17/12/2020

Productie/videomontage – Marc Sperber Leraars: Aafke Bruining Caroline Peeters Efi Bakoura Els Alaerts Heidi Kestemont Jonathan Taylor Pana Giannaka Frederik Lebeer