Terugblik op 'Woluwe op wandel' 2022

Wat een fijne dag was dat! De kinderen uit de klassen woordatelier speelden ‘Fabels in de tuin’, gevolgd door optredens van de kamermuziekensembles in de hal van onze Academie voor Muziek en Woord.
Na Aesopus, de La Fontaine, Schumann, Bach en Ries, wandelden ze door het groen naar Villa Montald, een prachtig uitgestippelde wandeling!

En genoten dat ze hebben! Dat leest u in onderstaande commentaren.

Hun leerkrachten, Aafke Bruining (woordatelier),Teresa Roosen (klas viool en groepsmusiceren) en Thijs Geeraert (piano) hadden de spelleiding en muzikale leiding in handen en namen een kort interview af.

Bedankt aan alle artiesten en partners in de1200cultuur voor deze onvergetelijke dag!

Simon: Het was erg leuk, de zon scheen en er was een tocht van het ene verhaal naar het andere. Ik speelde Mercurius en de bijl, een paspop in het huis van de toneelspeler. De wandeling was speciaal. Bij de ijsjes heb ik leren stelten lopen.

Victoria. Ik vond het een grappige en interessante dag. De tocht voelde alsof we in de wolken waren en elke wolk vertelde een eigen verhaal.

Sasha: we moesten foto’s zoeken en er kwamen veel mensen naar ons kijken. De wandeling  om de schat te vinden was leuk want we zijn niet verdwaald.

Anne -Sophie: Ik heb een ijsje gegeten in Villa Montald en de Krekel en de mier gespeeld.

Jana: Daarna zijn we naar het vioolconcert gegaan. Het was een heel mooi concert. Mijn oma en Opa waren er en de snoepjes en de ijsjes op de wandeltocht waren superlekker!

Anne : het kamermuziekoptreden in de hal was best spannend, het publiek luisterde wel erg aandachtig.

Matias, Ik speelde de wolf in alle toneelstukjes. De spelletjes waren superleuk. Wel een beetje pijnlijk dat de snoeppot achter prikplanten stond.

Nathan: Je kon je heerlijk uitleven. Er was decoratie en het was in een Grieks theater buiten.

Otte: Wel jammer dat de snoeppot op de terugweg er niet meer stond.

Alicia: Leuk, we leren Nederlands.

Vika: Daarna kon ik niet slapen want ik droomde over blauwe eenhoorntjes.

 

Wilt u of u kinderen ook les volgen in onze academie ? Goed nieuws ! Inschrijven kan vanaf 6  juni tot eind september, kijk maar op onze website www.muziekenwoord.be